Mon - Sat: 09.00 to 18.00, Sunday: Closed.

Ortodonti

Ortodonti Nedir?

Diş , çene ve yüz bölgesinde oluşan şekil bozukluğuna bağlı olarak ve görünümünüzü iyileştirmek için çarpık veya çapraşık dişlerin hizalanmasını sağlayan, bu anomalileri tedavi etmeyi amaçlayan, Diş Hekimliği uzmanlık dalına “Ortodonti” denir.

Ortodonti tedavisi hangi durumlarda uygulanır?

  • Diş çapraşıklıklarının düzeltilmesi ve dişlerinizin düzleştirilmesi
  • Ön ve Arka dişlerin doğru açıyla kapanması ve ağız yapınızın düzeltilmesi
  • Bozuk diş yapısının ağız içi problemlere yol açmasının önlenmesi, beslenme ve gelişim bozukluklarının önlenmesinde uygulanır.
  • Bazı durumlarda dudak damak yarığı gibi diğer sağlık sorunlarının tedavisinde de yardımcı olabilir.
  • Dişleriniz dış görünüşünüzü olumsuz etkiler ve bu durum estetik ve psikolojik açıdan sorunlar yaşamanıza neden olabilir.

Ortodontik tedavi türleri nelerdir?

Ortodonti Tedavisinde en sık uygulanan yöntem diş teli tedavisidir. Bu teller sabit ve çıkarılabilir teller olarak kullanılmaktadır. Hastanın Diş ve ağız yapısındaki bozukluğun derecesine göre kullanılacak tele hekimlerimiz tarafından karar verilir.

  • Metal Diş Teli (Metal Braketler):Diş tellerinin birbirine bağlanmasını sağlayan braketler metal veya şeffaf olabilir ve dişlerinizin üzerine sabitlenir. Güvenilir sonuçları nedeniyle en yaygın diş teli türlerinden biridir.
  • Şeffaf Diş Teli (Porselen Braketler):Çıkarılabilir, neredeyse görünmez veya şeffaf diş telleri metal diş tellerine göre daha az gözükmektedir.
  • Şeffaf Diş Plağı(İnvisalign): İnvisalign Tedavisi günümüz teknolojileri ile kullanım alanı gittikçe artan bir tedavi yöntemidir.
  • Dijital ortodontik tedavi teknolojisi sayesinde, dişlerinize uygun yapılmış şeffaf plaklar ile dişlerinizi düzeltmek için uygulanan telsiz ortodontik tedavi yöntemidir.

Ortodontik muayene kaç yaşında yapılmalıdır, Ortodontik tedaviye başlama yaşı nedir, her yaşta yapılabilir mi?

Ortodontik tedaviye genellikle çocuğun yetişkin dişlerinin çoğu çıkmaya başladıktan sonra başlanması uygundur. Bu dişler genellikle 11-14 yaş civarında çıkar. Ön kontrolde yetişkin dişlerinin kaçının çıktığına, yüzlerinin ve çenelerinin büyüme oranına bakılmalıdır ve hekim tarafından karar verilmelidir.

Alt ve üst çenedeki sürekli kesici dişlerin sürmeye başladığı 7-8 yaşlarında ilk Ortodontist muayenesi yapılması önerilir. Yetişkinler için ortodontik tedavi her yaşta başlayabilir ancak tedavi seçenekleri daha sınırlıdır.

Sohbeti Başlat
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Merhaba
Randevu oluşturmak ya da bizlere soru sormak için yazabilirsiniz.